Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zaterdag 9 oktober 2010

Cappadocië, 10 graden - België, 21 graden

Ons verblijf in het zeer mooie Cappadocië was kort. Terwijl we uit België enkel berichten horen van goed en warm weer, was het op de nochtans piccobello Kaya Camping in Göreme, zeer koud (tussen 5 en 10 graden). Na bovendien 24 uur regen aan één stuk zijn we er, met een doorweekte tent en andere spullen, “weggevlucht” richting het zuiden, in de hoop daar beter weer aan te treffen. De planning om een paar dagen te wandelen in Cappadocië en nadien de Nemrut Dagi de beklimmen, zijn letterlijk in het water gevallen. Als je zoals wij, dus niet zoals de vele Nederlanders of Duitsers die we al zijn tegengekomen met een camper, verplicht bent 24 uur op 24 buiten te leven, is regen echt wel alleen maar leuk voor even.


We ontmoetten wel heel wat interessante mensen op de camping. Dat heb je dan, als de enige droge plek op de hele camping de keuken is :-) Er was een Zwitserse jongen, die met zijn fiets (!) rondtrekt, zijn volgende bestemming is ook Syrië; een Zwitsers koppel die een reis maken naar India en die “vast” zaten in Göreme, wachtend op hun visa voor Iran en Pakistan; een Frans gepensioneerd koppel, ook met een Toyota landcruiser, die ongeveer heel Noord-Afrika al waren doorgereisd en nu Turkije bezochten, zij gaven ons nog wat extra tips in verband met de wagen; en er waren natuurlijk heel veel Hollandse toeristen (te veel).

En nu zijn we dus in het zuiden, in de buurt van Mersin, de grootste Turkse haven aan de Middellandse Zee. En hier regent het ook! We hebben al een paar keer een poging gedaan de tent open te zetten zodat ze kan drogen (ondertussen zijn we erachter gekomen dat de matras ook nat is), en telkens verstoort de regen het initiatief. Conclusie: morgen rijden we in alle vroegte met een natte tent richting de Turks/Syrische grens, om op een camping in de buurt van Aleppo, gerund door een Syrisch/Belgisch koppel, hopelijk de zon te vinden. Onze reislust zijn we in ieder geval nog niet kwijt!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Els en Jeroen,
van banken en Turkije gesproken, dexia heeft gisteren bekend gemaakt dat Turkije na belgiê vanaf 2014 hun belangrijkste markt wordt.
Els, uw vroegere buurman P. heeft maandag een sprinkhaan die hij eigenhandig gevangen had meegebracht naar het werk. KvdV wou hem adopteren als mascotte van P&O2, maar P. had zijn nieuwe kamaraad al opnieuw de vrijheid geschonken.

tot horens,

PW

Anoniem zei

Halo Els en Jeroen !
Eindelijk heeft een andere collega gereageerd !...
Ik reis met jullie (bijna) dag na dag. Echt leuk om een beetje mee te zijn!
veel groetjes,
van "Els, sorry dat ik je nog eens stoor ..." ;o)

Anoniem zei

Dag Els en Jeroen,

Volledig geboeid door jullie verhalen, volg ik zoveel mogelijk jullie avonturen... Trouwens inderdaad heel leuk verteld! Els je hebt je roeping gemist, maar zeg nooit nooit natuurlijk ;)
Hier op het werk heb je idd al het één en ander 'gemist', maar om eerlijk te zijn ben ik toch wel een beetje "gezond" jaloers... hmmm een beetje veel mss ;) maar het is jullie van harte gegund, geniet er nog van en hou ons hier in Belgenland zoveel mogelijk op de hoogte...
Ps wie is Anoniem van hierboven? Want kon evengoed een berichtje van mij zijn "Els sorry dat ik je nog eens stoor ..." :o)
Groetjes van je ex-overbuurvrouw
Elke

Anoniem zei

Mysterie van de anonieme collega is opgelost ;o))
Hopelijk komt er vlug nog een verslagje van jullie bij...
Groetjes vanuit Brussel
Elke