Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zondag 31 oktober 2010

Duizelingwekkend Wadi Rum


De tóp van onze doortocht in Jordanië, was toch wel de woestijn van Wadi Rum. Nadat de nodige formaliteiten waren afgehandeld aan het Visitor’s Center (normaal laat je je in Wadi Rum rijden door de bedoeïenen en hun jeeps, die hier uiteraard een aardige duit mee verdienen; wij wilden met ons eigen voertuig en in alle vrijheid Wadi Rum verkennen, en dat heeft een prijs :-)), reden we door het kleine dorpje Rum waar de asfaltweg plots stopte…en wij na nog geen 100 meter vastzaten in het diepe mulle rode zand… Lucht uit de banden en wij weer weg!


Het was adembenemend: het zand, de hoge rotsen met steile kliffen en de steeds van kleur veranderende patronen: geel, rood, zwart, … Prachtig! Het was het mooiste wat we tot nu toe zagen. We crossten drie dagen lang rond met onze jeep, lachten ons een breuk als onze banden toch nog niet plat genoeg bleken te staan en we de wielen met onze handen moesten uitgraven, genoten van een adembenemende zonsondergang en de meest volledige sterrenhemel (mét zicht op de melkweg) die we ooit zagen. We hadden er eindeloos kunnen rondzwerven…

Tenslotte reden we enkel met GPS-coördinaten, door de woestijn, naar Aqaba.

Links: de "tolk", rechts: "de bedrieger" :-)
En hier zitten we nu op een camping, aan de poort naar Afrika (voor ons dan toch). De komende dagen zullen we ons vooral bezig houden met het bekomen van onze visa voor Egypte en onze tickets voor de ferry. Onze auto heeft deze voormiddag zijn eerste onderhoudsbeurt gehad, en wat voor één. We hadden met de “baas” van de “garage” een prijs afgesproken op voorhand voor de zaken die dienden te gebeuren. Nadat onze auto door wel tien verschillende hulp-mannen was onder handen genomen (vetten, olie en oliefilter vervangen, luchtfilter reinigen, een grondige schoonmaakbeurt, …) en de tijd van het betalen was gekomen, bleek de “baas” aan acuut geheugenverlies te leiden. Hij vroeg ons 45 euro meer dan de afgesproken prijs. Na wat dreigen met toeristenpolitie, tussenkomst van de andere klanten en de verklaring van Jeroen dat Allah dit zeker en vast zou afkeuren, zijn we dan toch tot een compromis gekomen…

We vergaten het vlug nadat we onze voorraad alcohol taxfree hadden ingeslaan :-)

7 opmerkingen:

Niko zei

Miljaar, ik wou dat ik erbij was!

Veel plezier nog en blijven posten hier he. 't Is echt leuk om te lezen en de foto's te bekijken!

Jeroen en Els zei

Niko,

Ge moogt altijd ne keer afkomen om een paar weken mee te rijden he !!
:))

groetjes

Kristin zei

Hoikes,
Inderdaad echt fijn om te lezen. Ik heb ondertussen alle berichtjes al meer dan 1 keer gelezen ook. Mooie foto's ook! Jullie zien er gelukkig uit!
Dikke kus, de zus

Anoniem zei

De tolk, de bedrieger en de luiwammes. Sergio Leone zou der iets van kunnen maken. Die mannen zijn niet te doen hé! Achteraf meer vragen en dan nog drank aannemen ook (alvorens door een dienstige volger van Allah op de vingers worden getikt).

Mannekes, het ziet er tot nu toe al fantastisch uit, goe bezig!

Groeten Pieter

Luc zei

Jullie reis wordt steeds avontuurlijker. Dat bleek duidelijk na de beschrijving van de doortocht door de woestijn van Wadi Rum. Zowat elke lezer van de blog moet op dit moment denken als Niko: 'Ik wou dat ik ...'.
Jullie tocht via de blog volgen wordt dus ook voor de thuisblijvers steeds wat spannender. Dat belooft voor de komende maanden. Blijf dus zeker berichten én vooral foto's posten.
Ik zou wel eens willen weten met hoeveel we jullie blog regelmatig lezen. Zou elke lezer het zien zitten om dit gewoon eens via een reactie kenbaar te maken? ('t Is maar een idee ...).
Nog veel succes, Els en Jeroen.

dimi&filip zei

Kan maar niet meer wegblijven van jullie blog, fenomenale beelden en prachtige verwoording. Op één doen ze't ni beter. Krijg heimwee na het lezen van jullie avonturen. Khad beter in één van jullie koffers gekropen. Blijkbaar toch nog een stukje jordanië gemist 'dju'. Geniet nog van het reizen, hou ons op de hoogte. Ik breng kanakna op de hoogte, wie weet geven ze nog een jaartje cadeau. Maar dan vliegen we wel nog eens langs. Dreaming...Kzalt mor bij mijn patiënten houden voorlopig. Voor Egypte mail ik nog wa tips dit weekend. Ciao dimi&filip.

Vincent zei

De max ... dat omschrijft eigenlijk alles wel he !
Super om zo mee te lezen. Voelt echt dat we zo jullie reis vollop mee beleven.

KC ... Bij deze: wij zijn met 3 thuis hoor die meelezen. ;-)

Greetz
Vincent, Nathalie en Emma