Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

donderdag 20 januari 2011

Met de jeep door het oerwoud


Nairobi is een stad van tegenstellingen. Je vindt hier peperdure shopping malls, waar alles te vinden is, Westerse hypermarkten boordevol ingevoerde producten uit de hele wereld, de laatste nieuwe dure wagens rijden hier rond. Soms vergeet je dat je in Afrika bent. Maar Nairobi is een ook een stad van open rioleringen, vuile achterbuurten zonder electriciteit of stromend water, massa's straatkinderen en bedelaars, gevaarlijke sloppenwijken, ommuurde en met prikkeldraad afgezette residentiële wijken waar de (rijke) blanken zich verschuilen en een stadscentrum waar geen mens zich na zonsondergang buiten waagt.

Wij maakten een "verplichte" tussenstop voor overlanders in het Carnivore restaurant, een feestpaleis voor vleeseters. De obers komen er met lange zwaarden vol vlees - van rund, kip, lam tot springbok,struisvogel, kameel en krokodil - rondjes doen langs de borden van de hongerige (vooral) blanken en stoppen pas als het witte vlagje in het midden van de tafel naar beneden gaat. Jeroen haalde het nipt niet van onze Britse tafelgenoot :-) Ik hield het wijselijk bij vis die avond.

Jakhalzen


Ziekenzaal in het Sikh  hospitaal
Vanuit Nairobi reden we richting het Tsavo East National Park in het zuidoosten van Kenia. Onderweg maakten we een tussenstop in de Sikh tempel van Makindu. We werden hartelijk ontvangen en er werd ons - for free- een kamer aangeboden binnen hun tempelcomplex mét maaltijden inbegrepen. Als "tegenprestatie" moesten we wel ons hoofd bedekken, wat Jeroen zeer modieus deed met het aanwezige feloranje hoofddoekje. 's Morgens brachten we een bezoek aan het ziekenhuis (beroepsmisvorming :-)) van de Sikh tempel, vooraleer we onze eerste echte safari startten. De "big five" zagen we niet; we zagen wel massa's olifanten, van zeer dichtbij (we konden zelfs een filmpje maken van een baby-olifant die voor de eerste keer rechtklauterde), zebra's, giraffen, impala's, dikdiks, andere hertachtigen, Afrikaanse buffels die aan een poeltje kwamen drinken, bavianen, nijlpaarden die aan het afkoelen waren in het water, ... We hebben onze 24u in het park zeer goed benut, want we waren pas nipt enkele minuten voor het aflopen van onze deadline aan de exit-gate op enkele honderden kilometers van de Keniaanse kust.  

2 opmerkingen:

Vincent zei

Hey Jeroen, kwam die ober dan ook vragen aan tafel: alles op van groentjes? ;-)

Jeroen en Els zei

groentjes was eerder bijzaak; twas eerder "meat as much as you can eat"