Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

vrijdag 28 januari 2011

Strandjanetten

Reizen maakt dat je veel interessante mensen tegenkomt. Niet alleen onder de lokale bevolking. In Timau hadden we een Belg ontmoet die al jaren naar Kenia reist, en vooral nieuwsgierig was naar die fantastische auto (zijn woorden) met Belgische nummerplaat. We sloegen een gezellig praatje. Op het einde van ons gesprek nodigde hij ons zomaar uit om enkele dagen te gaan "uitrusten" in zijn villa iets te noorden van Mombassa. Eens even niet leven in, op en rond de auto :-) We ondervonden de tegenstelling die Afrika rijk is aan de levende lijve. Eerst brachten we een ziek arm meisje met haar familie naar het ziekenhuis en een dag later namen we een verfrissende duik in het zwembad van de villa en genoten van airco op onze kamer. Het voelde zeer vreemd aan. Vooral ook om al die ruimte rond ons te hebben.
De auto is voor ons de slaapkamer, leefruimte, keuken én badkamer, en nu verdwaalden we bijna in die zee van ruimte :-) We genoten volop. Koken in een echte keuken met verse scampi's en vis voor een prikje gekocht op de markt, kleren wassen in een wasmachine, in het zwembad lijntjes trekken, vissen aan de nabijgelegen kreek, apéro-time met wijn en hapjes ...Het was een zalige welkome afwisseling en we zullen onze Belgische vriend zijn gastvrijheid nooit vergeten.


Aangezien we goed bezig waren met de strandjanetten uit te hangen, breiden we er nog een vervolg aan ook :-) We bezochten de Old Town van Mombasa met zjn typische huizen die dateren uit de Arabische heerschappij hier, en gingen nog 2 dagen genieten van een palmbomenstrand aan Tiwi Beach (enkele kilometers ten zuiden van Mombasa). We stonden echt met onze auto op het strand op enkele meters van de woeste Indische Oceaan, omgeven door zacht wuivende palmbomen en onder de eeuwig meedogenloos stralende Afrikaanse zon :-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo jaloers.
Niet op die auto en zijn 'luxe', maar op dat strand.

Saar