Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zondag 28 november 2010

Mister Salah

Van Aswan hebben we niet veel gezien. We werden zaterdagmorgen op het kantoor van de beruchte en alom bekende (dan toch onder Afrikareizigers) Mister Salah verwacht. Mister Salah is dé man die je nodig hebt om je ticket te boeken voor de ferry naar Soedan, en vooral om je auto er mee op te krijgen. We hadden hem gebeld op woensdag. Eigenlijk hadden we hem maandag moeten bellen, maar dat waren we uit het oog verloren :-) Hij had ons toen via de telefoon gemeld dat er "problemen" waren en "geen plaats" meer op de ferry.

Omringd door Afrikareizigers, hongerig naar een ferryticket, haalde Jeroen zijn grootste blufpoker boven en loog hij Mister Salah voor dat we hem gebeld hadden op maandag en dat hij gezegd had dat het ok was. Hij schreeef onze naam bij de overige drie andere koppels die met de auto (tijdig) een plaats hadden gereserveerd :-) Vele anderen moesten teleurgesteld afdruipen en beginnen nadenken hoe ze de komende twee extra weken Egypte zouden gaan doorbrengen :-) Vandaar ging het, na lang wachten, want Mister Salah kan je niet alles in één keer vertellen, naar de "traffic court". Een papier dat na 4 uur werd afgeleverd, gaf aan dat we geen ernstige openstaande overtredingen hadden in Egypte. Oef! :-)

Deze morgen werden we op 8 uur verwacht aan het kantoor van Mister Salah. We denken dat hij een andere tijdsrekening gebruikt want we werden pas rond 11u binnengelaten. Na het betalen van het passagiersticket, konden we beschikken. Morgen wacht ons de "ergste" beproeving (hopen we) van onze reis: de ferry naar Wadi Halfa (Soedan).

Over Aswan zelf, kunnen we niet veel kwijt. We waren hier drie dagen en we kennen alle hoeken en speleten van het kantoor van Mister Salah van de Nile River Transport Company :-)

Geen opmerkingen: