Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

donderdag 25 november 2010

"Mo how, tzein Beeeilgn"

Na ons "lang" verblijf in Luxor was het toch echt tijd voor iets anders. Door de Eastern Desert met prachtige uitzichten op de rood gekleurde bergen (vandaar Red Sea), trekken we richting de kust, naar Safaga. We installeren ons op een camping (lees: parking van een klein beach hotelletje) en Jeroen gaat 2 dagen duiken. Bij toeval ontdekken we tijdens een avondwandelingetje een huis dat in de Belgische driekleur is geschilderd. We gaan een kijkje nemen en het blijken West-Vlamingen te zijn die 5 maanden geleden hun hele hebben en houden in Belgiƫ hebben verkocht om hier in Safaga een nieuw leven, en restaurant te starten. We profiteren van deze unieke gelegenheid en proeven nog eens de vol-au-vent en stoofvlees met frietjes "van thuis". Heerlijk!


We vinden onze camping/parking toch wel wat te duur voor wat het is en trekken verder naar Marsa Alam. De kustlijn van Safaga tot Marsa Alam (en verder) is volledig afgezoomd met het ene hotel/resort naast het andere. Vreselijk! Ofwel zijn de misbaksels klaar en vol met toeristen die van Egypte enkel de omvang van hun zwembad en die van hun hotelkamer zullen kennen, ofwel zijn het bouwwerken "in aanbouw" of "achtergelaten". Daarom is het des te geweldig dat wij er een "ongerept" stuk strand vinden voor ons lang verwachte "bushcamp" :-) We doen inkopen in het dorpje, rijden ongemerkt het asfalt af naar onze plek en worden er voor de rest van de namiddag/avond niet gestoord. En dat is maar goed ook. Want Jeroen profiteert van de gelegenheid om poedelnaakt in open lucht (en dat in een Islamitisch land, foei ?!) een douche te nemen met onze douchezak. We sluiten de dag af met het kijken naar de sterren, liggend in onze auto. Tv is hier overbodig :-)

Tempel in Edfu
Na een rit van 300 km bereiken we de volgende dag tegen de middag het gezapige stadje Edfu. We worden overal hartelijk begroet, met een brede glimlach en een luid "hello". We nemen een kijkje in de tempel van Horus in Edfu, vooraleer we koers zetten naar alweer een vrij uit te zoeken kampeerpplek :-), ditmaal in de woestijn, op 40 km van Aswan. Daar wordt het 's avonds nog even spannend, als we de koplampen zien opduiken van een nieuwsgierige voorbijganger, maar daar blijft het bij. We kunnen in alle rust genieten van de stilte voor de "Aswan-storm" en het hele gedoe omtrent de "oorlog" om een ferryticket naar Soedan.
 

Geen opmerkingen: