Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

vrijdag 19 november 2010

"Where you go?"


Vanuit Luxor maakten we een daguitstap naar de minder bezochte tempel van Seti I in Abydos. Een lange rit die ons langs de Nijl voerde. We kregen een goed zicht op het belang van de Nijl voor de bevolking hier. Ter hoogte van Luxor en Abydos is de vallei breed en zorgt ze voor grote stukken vruchtbare grond. De oevers staan vol met tropische begroeing, bloemen, suikerriet en andere gewassen. De verder gelegen delen worden geïrrigeerd via een systeem van kanalen. Daarbuiten bevindt zich de woestijn en de grote oneindigheid :-) Langsheen de Nijl bruist het van het leven. We maakten enkele filmpjes met de camera die we cadeau kregen van de collega's van Jeroen. Hopelijk lukt het ooit eens om die online te plaatsen :-)

De tempel zelf konden we in alle rust, bijna helemaal alleen, bezoeken, en gelukkig maar, want het was de moeite! Het is één van de mooiste tempels die we in Egypte zagen. De reliefs op de wanden en zuilen zijn zeer goed bewaard, en vooral de felle kleuren zijn schitterend.

De bedoeling was om in Abydos een "bushcamp"-plaats te vinden. Maar naarmate we Abydos naderden, werden we steeds meer gecontroleerd door de talrijke, goed bemande en tot de tanden gewapende politieagenten/militairen. We moesten duidelijk aangeven wat we van plan waren en onze plannen werden via de walkietalkie doorgegeven aan de volgende post. Later lazen we in de reisgids dat er zich "moslimfundamentalisten" zouden schuil houden in de buurt van het dorp, die de politie "zenuwachtig" maken, we vragen ons af wie wie eigenlijk angst aanjaagt....

Dus, na te proefen van de lokale Egyptische specialiteit "koshari" (een mengsel van macaroni, linzen, kikkererwten, gedroogde ui en overgoten met een heerlijk tomatensausje) werden we opnieuw vriendelijk onthaald door de besnorde baas van de camping in Luxor.

"The nighttrain..."

Geen opmerkingen: