Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

woensdag 20 april 2011

Wiezen in het Mulanje massief





Het werd tijd om eens wat actievers te gaan doen, na vijf dagen van voornamelijk luieren :-) We reden naar het Liwonde National Park en deden in alle vroegte (voor de hitte) een kanotrip op de Shire rivier. Door het regenseizoen waren alle bruggen ontmanteld :-) en was zelf rijden in het park geen optie. Gevaar voor krokodillen was er niet volgens onze gids en bestuurder van de kano, zolang we onze vingers maar IN de boot hielden :-)

We hielden gelukkig genoeg afstand van de talrijk aanwezige nijlpaarden, want die leken me met veel gemak in staat een bootje met drie mensen om te kieperen :-) Jeroen profiteerde van de kennis van onze gids inzake vogels en van de gelegenheid, om vele vogelfoto's te nemen. Diezelfde dag nog reden we verder zuidelijk naar het Zombaplateau, een geïsoleerde bergmassa met de hoogste piek op 2087m. Via een 7 uur lange wandeling omcirkelden we het hele plateau en zagen prachtige uitzichten over de Shire vallei en het nabij gelegen Lake Chilwa. Op de verlaten camping werden we door de koude en de donkerte al om 19u onze tent "ingejaagd", waar we gezellig onder de warme wol en en aantal lagen kledij een filmpje bekeken op onze pc.


Zomba plateau
Na 7 maanden zo goed als op non-actief :-), hadden we de smaak van het wandelen te pakken :-) We zetten koers richting het Mulanje bergmassief voor een driedaagse huttentocht. Samen met onze gids stippelden we een aangepaste route uit en we deden de nodige inkopen aan powerfood :-) Het werd een prachtige maar fysiek zware onderneming :-) De klim van meer dan 1000 hoogtemeters was steil, de wandelingen de tweede dag lang en de afdaling op de derde dag nog langer en zeer slipperig. We gingen meermaals op ons "gat" en voelden onze spieren bij elke stap samenspannen en vragen om rust :-)


Chambe hut in het Mulanje massief bij zonsopgang
 Maar de uitzichten waren weeral adembenemend mooi en weids, de natuur ongerept (alhoewel, boven op de berg waren nauwelijks nog bomen; gelukkig plant de regering nieuwe bomen aan met een nauw toezicht op het verbod aan kappen), de berghutten comfortabel naar Afrikaanse normen (er waren wel onvoldoende matrassen en het was er ijzig koud; maar er werd water verwarmd voor een warmere douche en een open haard brandde de hele tijd), het eten lekker en welkom na een hele dag wandelen (ook al was het spaghetti uit blik of een noedelsoepje) en het gezelschap aangenaam. Samen met twee andere Belgische koppels, maakten we er een gezellige avond van en kaartten een spelletje wiezen tot het doven van de open haard ons in onze slaapzak dwong :-)

Mulanje bergtop

De volgende dagen stopten we nog voor het regelen van een aantal praktische zaken in Blantyre en Lilongwe, vooraleer we, na langer dan gepland, het mooie Malawi verlieten.

1 opmerking:

Niko zei

Aiai. Hoeveel zuipkaarten heeft dat spelletje wiezen jullie deze keer gekost? :-)