Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zaterdag 30 juli 2011

Beware of the penguins!

Vóór hun terugkeer naar België shopten Kristin en Jonas (vooral hij) de soevenierswinkels van Kaapstad bijna leeg. Bij valavond dropten we ze aan de luchthaven en de volgende twee dagen deden we voornamelijk... niets :-) Met hun tomeloze energie en vooral door de beperkte tijd waar we alles wilden uithalen, had het verblijf van de zus en Jonas ons ook uitgeput. Na bijna 11 maanden alle tijd van de wereld te hebben gehad waren we het ritme niet meer gewend en hoeven we ook per se niet meer "de toerist" uit te hangen :-) Alhoewel...nu onze laatste twee weken en een half zijn ingezet, willen we nog ongeremd genieten van de vrijheid en de tijd om te doen wat we graag doen.


We verlieten Cape Town dus en reden naar Boulders' Beach nabij Simon's Town. Hier huizen de meest opmerkelijke bewoners van het Afrikaanse continent ná de Afrikanen zelf :-): de Afrikaanse pinguïn! Ondanks hun onhandige maar aandoenlijke gewaggel, hun gebalk als een ezel en de onhoudbare stank die hun uitwerpselen verspreiden, zijn ze geweldige en bijzondere dieren. We reden verder door de Kaapse peninsula en brachten een "verplicht" bezoek aan Cape Point en Cape of Good Hope. Het is een prachtige, ruwe en opmerkelijke locatie. We beeldden ons in hoe het voor de ontdekkingsreizigers moet geweest zijn toen ze deze legendarische kaap van op zee aanschouwden. Met de warme winterzon op ons gezicht lieten we deze unieke plaats op ons inwerken.

Zuid-Afrikanen (blanke) zijn zeer nieuwsgierig. Toen we die zondag via de Chapman's Peak Drive, Signal Hill en Table Mountain terugreden naar Kaapstad werden we onophoudelijk tegengehouden en vriendelijk aangesproken. Meestal was onze left-hand drive auto en vreemde nummerplaat de directe aanleiding :-) Sommigen begrepen niet hoe we "zwart" Afrika hadden overleefd, anderen droomden van een soortgelijke onderneming.
Zuid-Afrika is een vreemd land en de regenboognatie heeft nog een lange weg af te leggen...


Geen opmerkingen: