Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zaterdag 6 augustus 2011

Bier, braai en 4x4: kermis in Zuid-Afrika

We keerden voor de zoveelste keer terug naar Kaapstad want we hadden een afspraak in één van de zovele 4x4-centra voor een "upgrading" van onze wagen :-) Na 11 maanden verdiende hij ook iets extra. Het resultaat zal half september in België te bezichtigen zijn.

We verlieten Kaapstad opnieuw en reden noordwaarts via de kust. We sloegen ons kamp op aan Titties Bay in het Cape Colombine Nature Reserve. Zo genoemd omdat één van de heuvels die de baai omringen het uitzicht heeft van een "tittie" :-) We hadden de kampplaats (weeral) helemaal voor ons alleen. Onder een warme winterzon genoten we van het uitzicht op de woeste Atlantische Oceaan die met volle kracht op de rotsen inbeukte. Op de laatste mooie dag van die week klommen we met onze auto de bergen rond Cederberg in en overnachtten op een verlaten camping in Beaverlac. Een prachtig domein, gelegen in een groene, met citrusbomen begroeide vallei, omringd door hoge rotsen waartussen zich talrijke watervallen en natuurlijke poeltjes gevormd hebben. We maakten een wandeling, kregen een kleurtje van de zon en warmden ons 's avonds op aan een lekker kampvuur. Het leven kan simpel en toch mooi zijn :-) Dreigende regen- en onweerswolken verjoegen ons de volgende dag van deze idyllische plaats. Onze auto deed ook wat vreemd bij het starten. Lag het aan de koude of was er iets anders aan de hand. We stopten aan een mechanic en lieten onze batterijen testen... Eén ervan bleek het leven te hebben gegeven. Gelukkig is alles in Zuid-Afrika, mits de juiste (?) prijs, gemakkelijk te verkrijgen. Ze stopten er een nieuwe in en wij konden weer op weg.

Titties Bay
 Achternagezeten door koud en bar winterweer, zochten we onze toevlucht tot alcohol :-) We proefden brandewijn, kwamen goed "in de wind" buiten en trachtten terug bij kennis te komen door wat kaas en wijn te proeven :-) Die avond, in de backpackerslodge waar we de koude van het slapen in onze auto probeerden te ontvluchten door in een tot kamer omgebouwd tuinhuis te slapen (niet dus hé), ontmoetten we een heel apart Amerikaans reizigerskoppel. Apart omdat ze in niets leken op de vele, diepchristelijke, overenthousiaste Amerikanen die we tot nu toe waren tegengekomen. Beiden stonden in het onderwijs en profiteerden van elke vakantie om de wereld te verkennen. We ontdekten gelijkgestemde zielen en wisselen volop reizigersverhalen uit tot in de vroege uurtjes. De volgende morgen ontdekten we tot onze verbazing dat er een soort van "festival" aan de gang was in het dorp. Dit ging gepaard met een marathon en mountainbike-wedstrijd, kraampjes met de altijd aanwezige hamburgers en ander vettigs en een heuse 4x4-trail waar we tal van kleine en grotere wagens in de modder zagen ploeteren, terwijl de Zuid-Afrikaanse boeren (iedereen droeg een overall en laarzen) met de hele familie van het spektakel genoten :-) We keken onze ogen uit!

Geen opmerkingen: