Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zaterdag 13 augustus 2011

Wijn en olie

Bij ons bezoek aan Hermanus met Kristin en Jonas hadden we gezien dat er een "wine&food fair" werd georganiseerd. Samen met onze Amerikaanse drinkeboers trokken we dus daarheen. Voor 10 euro kreeg je een wijnglas en mocht je de hele namiddag wijn proeven à volonté. Natuurlijk kreeg je altijd maar een slokje in je glas gegoten, en werd je bovendien aangeraden het uit te spuwen (wat een verlies :-)), maar vele beetjes maken uiteindelijk één groot. We ontmoetten er interessante figuren (na enkele glazen komen de lippen los) en ook twee Belgen. De ene had sinds 17 jaar een "Belgische chocoladewinkel" in Zuid-Afrika, de andere sinds een aantal jaar een wijngaard. We proefden zijn voortreffelijke wijn en praatten wat bij met de sympathieke eigenaar. Ondertussen was de namiddag al ver gevorderd en ook het alcoholgehalte in ons hoofd, en vooral bij onze Amerikaanse vrienden die zoals ze achteraf bekenden, zelden wijn dronken. We zetten de rest van deze fijne dag verder in een bar met live-muziek waar we ons volop lieten gaan en de pannen van het dak dansten :-)


De volgende morgen waren we tot niet veel anders in staat dan aan de baai van Hermanus in het zonnetje naar de walvissen te staren...

Na bijna 45.000 km geen enkel probleem te hebben gehad met onze auto, liet hij ons nu (een beetje) in de steek. We bemerkten een olielek aan de achter-as. De selfmade bush mechanic-verpleegster :-) Jeroen testte het oliepeil en vulde het aan met behulp van een spuit. Maar de volgende morgen was er weer en meer olie gelekt :-( We wilden onze laatste dagen hier geen complete breakdown riskeren en zochten een professionele mechanic op. Die beweerde dat onze "bearing" en "seal" dienden vervangen te worden (sorry, we kennen de Nederlandse benaming niet). Dus dropten we, 6 dagen vóór onze afreis, onze wagen in de garage en zaten voor het eerst in al die tijd, zonder ons huis op wielen :-) Twee dagen later was het probleem gelukkig gefikst en konden we op weg naar Kaapstad.

1 opmerking:

Croky zei

Hebben we hiermee nu alle foto's dan al gezien?