Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

vrijdag 11 januari 2013

Maaskantje




Na drie dagen drukte in Bangkok, werd het tijd om verder te trekken. We reisden per trein, samen met een hele horde andere toeristen (waaronder ook - Jongen!- enkele inwoners van Maaskantje, nek-spoiler en bier aanwezig) naar Sukhothai. De oude stad van Sukhothai staat bekend als één van de mooiste archeologische vindplaatsen van Thailand. We verkenden de prachtige overblijfselen van de tempels, die omgeven worden door zacht glooiende hellingen, met de fiets aan een gezapig tempo en onder een stralende zon. We dronken een lekker fris en versgeperst vruchtensapje vooraleer we terugreden naar New Sukhothai.


Aangezien je van reizen dus echt ook moe kan worden, lasten we ook nog een "tam-dagje" in :-) We sliepen lang, gingen tegen het middaguur ontbijten, lazen wat in een boekje, slenterden rond op de lokale markt, bezochten wat Chinese winkels met allerlei prullaria, keken naar de dagelijkse aerobics-les in het park, gingen een biertje drinken rond aperitief-tijd vergezeld van een overheerlijke kipbrochette van onze lokale brochettes-man op de hoek, en aten tenslotte een typisch Thaise maaltijd op de avondmarkt. ZALIG!
Onze famous apéro-time

Tijd om dit gezellige Thaise stadje achter ons te laten en verder te reizen naar Chiang Mai, dit keer met de bus. Perfect op tijd vertrokken en aangekomen vóór het aangekondigde uur, dat is wat anders dan in Afrika (een zinnetje dat we hier nog vaak zullen gebruiken) :-)
Buiten het groene berglandschap dat wat verkoeling bracht, de heerlijke specifieke noordelijke keuken, de boekenwinkels, van boven tot onder volgestouwd met boeken, waar je voor een prikje een "used book" kan op de kop tikken en een gezellig restaurantje waar ze lekker ontbijt serveerden, kon Chiang Mai ons niet echt bekoren. Er liepen massa's toeristen rond, er waren meer "toeristenrestaurants" dan in de Beenhouwersstraat in Brussel en ons guesthouse was omringd door bars waar al van 's middags niet-Thaise mannen van middelbare leeftijd hun dagelijkse behoefte aan alcohol kwamen bevredigen. We bezochten wel enkele mooie tempels die steeds een oase van rust vormen in alle drukte en bezochten (alweer) de lokale markt op zoek naar lekkers en een blik op het Thaise leven.

Aanschuiven voor het avondmaal...

3 opmerkingen:

Unknown zei

Super Els en Jeroen ..

Bedankt voor de nieuwe lektuur !!!

Geniet er ten volle van .. en ik ben ervan overtuigd dat het nemen van een "lazy-dagje" echt geen moeilijke beslissing was. :-)

Top!

Greetz
Van ons allen ...

Anoniem zei

Zo te zien is het daar iets minder koud dan bij ons op dit moment.
(Nacht van 24 op 25 januari 'onthield' de thermometer het minimum: - 14°C.)
En jullie maar lekker fietsen in T -shirt ...

Wedden dat de verkoper van brochettes vroeg: 'Wie is hier nou de snackbar, gij of ik?' :)

Groetjes,

Luc.

Kristin zei

NIEMAND KOMT AAN MAASKANTJEUEUEUEUh!!!!!

Allemaal heel mooi, maar waar blijven de foto's van die mannen? Dat is uiteindelijk waar wij allemaal op zitten te wachten...

Dikke kus,
De zus
x