Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

dinsdag 22 januari 2013

Masterchef Thailand


We kamen in Chiang Rai aan op een zaterdag en konden dus direct genieten van de mega-zaterdagavond-openluchtmarkt. Honderden kraampjes met kledij, parfum, speelgoed enz. en een aparte sectie met alles aan Thais eten wat je je maar kan inbeelden. Jeroen smulde er van (volgens hem) overheerlijke gefrituurde krekels; ik proefde er ook enkele maar hij moest ze wel in mijn mond stoppen anders was me dat niet gelukt bij de aanblik van het kopje van zo'n beest :-) Naast het stalletje waar ze dit verkochten stond een enorme houten bak, vol tsjirpende levende krekels. Smakelijk! Op twee aparte podia kon je tijdens het eten genieten van live Thaise muziek. Het was machtig om te zien hoe die honderden Aziaten samen de Thai-style dansten :-) De volgende dag verkenden we de omgeving met de fiets, langs de rivier en door de rijstvelden en vingen een glimp op van het (harde) Thaise plattelandsleven.


Onze derde dag in Chiang Rai schreven we ons in voor een cursus Thais koken. We begonnen met een bezoek aan de lokale ochtendmarkt waar onze gids ons allerlei typische Chiang Rai'se specialiteiten liet proeven. Dat was een unieke gelegenheid. We lopen zelf dikwijls te slenteren op die markten maar soms weet je gewoon niet wat al die vreemde in bananenbladeren verpakte pakketjes voor je geheim houden of kan je gewoon niet zien dat het oude vrouwtje dat voor een plastieken kom zit, een volwaardige maaltijd verkoopt. We proefden de plaatselijke thee, koffie, worst, gefrituurde rijsballetjes (té lekker, zoals oliebollen maar vééél lekkerder), cakejes gestoomd in bananenbladeren, een broodje ijs (in plaats van een horentje doen ze hier het ijs tussen twee sneden brood), de verschillende currypasta's, .. Te veel om op te noemen en ook te veel voor onze maag want na dat marktbezoek moesten we nog aan het koken en het opeten ervan beginnen. We mochten zelf de vier gerechten die we wilden leren klaarmaken kiezen uit een lijst en we moesten ook zelf actief groenten snijden en achter de wok/pan staan :-) Maar het resultaat was geweldig! Gelukkig was er een doggy-bag ter beschikking want we kregen het allemaal niet meer op.


Jullie mogen je dus aan een Oosters feestmaal verwachten eens we terug zijn.

Geen opmerkingen: