Over 20 jaar zul je meer inzitten over de dingen die je niet gedaan hebt, dan over de dingen die je wel gedaan hebt.
Laat je weerstanden dus varen.
Zeil weg uit die veilige haven.
Vang de wind in je zeilen.
Verken. Droom. Ontdek.

zondag 27 januari 2013

Thailand, het leven zoals het is...


Onze vaste rubriek, die niet mag ontbreken, want er zijn zovele grappige typische dingen te vertellen over de Thai...

- We zijn hier absoluut niet bang dat ze ook maar iets van ons zouden willen stelen, als dat tenminste al in hun gedachten zou opkomen. Tegenover hun Ipad, Iphone en andere hippe smartphones, zijn onze Notebook en gewone gsm hopeloos gedateerd :-) Volgens ons communiceert de hippe jeugd in Bangkok zelfs via Facebook, ook al staat hun vriend/vriendin vlak naast hen...
- De Thaise cultuur draait heel erg rond het eten, en vooral het samen eten. In plaats van "hoe gaat het met je" te vragen als ze iemand ontmoeten, vragen ze: "heb je al gegeten" waarna ongeacht of je al dan niet al gegeten hebt, je samen iets eet :-) Je vindt hier ook overal eetstalletjes langs de weg waar mensen hun ontbijt, lunch of avondeten ter plekke komen eten of afhalen. Niemand kookt hier thuis want het is zoveel goedkoper om uit te eten.
- Thai hebben een hekel aan wandelen, ook al is het maar een beetje. Lokale bussen droppen mensen vlak voor hun deur, ook al zou het busstation bij wijze van spreken maar een paar meter verder zijn. En ze nemen hier voor de kleinste afstand hun brommertje.  Zelfs op de Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand, kan je, nadat je met een songthaew de 50 meter hebt overbrugd van de parking naar een hoger gelegen deel, het laatste stuk met een roltrap (!!) naar helemaal boven aan de top.
- De Thai, maar wij denken Aziaten in het algemeen, houden heel erg van kitscherige zaken. Zelfs in een tempel zie je plots aan een fontein een beeld staan van Miss Kitty of een ander kitcherig beeld (dat je dan ook werkelijk overal terugziet, zoals aan de receptie van je guesthouse of zo). In Bangkok raakten we per toeval op een afstudeerfeest van universiteitsstudenten verzeild waar werkelijk iedereen rondliep met een soort van veelkleurig knuffeldier ingepakt in flashy papier of met valse bloemen in allerlei kleuren en afmetingen. Grappig om te zien.
- De Thai schijnen zich ook veel minder dan wij te storen aan met velen samen op een plaats zijn (misschien omdat ze sowieso al met veel zijn :-)). Op sommige toeristische trekpleisters verschijnen plots een tiental megabussen (alweer zeer kitchy aangestoten, de bussen dan) waaruit honderden mensen richting toilet uitwaaieren of restaurant, onder een constant gekwetter. Om gek van te worden als jij ernaast in bed ligt :-)
- De Thai zijn wel enorm lief en lachen altijd. Zelfs in een situatie waar ze compleet niet begrijpen wat jij net vroeg (want in tegenstelling tot wat de reisgids zegt, spreken ze hier buiten de grote steden niet zo veel Engels) staan ze lief te lachen.  Dit samen met het feit dat reizen hier zeer goedkoop is, maakt het een enorm toegankelijk vakantieland... En dat merkten we ook aan de vele toeristen die we hier ontmoetten :-)

Geen opmerkingen: